Dobývajte chorvátske more...
info@chorvatskojachty.com +421 911 861 125
 
 

Slnko a more

 

Chorvátsko je krajinou slnečných lúčov, jeho položenie a krytie horami mu dodáva slnečné dni skoro počas celého roka. Plavba po jeho južnej časti Vám zaručí príjemné slnečné chvíle strávené na mori aj mimo neho. Denne chorvátsko ponúka neuveriteľných 2600 slnečných hodín ročne, vďaka ktorým Vašu dovolenku nebudete tráviť na izbe, či hotely ale priamo na pláži alebo lodi a užívať si ju naplno. Naj slnečnejšia chorvátska pláž je Makarská riviéra, ktorá vďaka svojej polohe a krytiu horami ponúka slnečné lúče skoro počas celého roka a naj slnečnejší ostrov je Hvar, ktorý ponúka 2718 slnečných hodín ročne. Vďaka príjemným slnečným dňom sa môžete plaviť kam sa Vám bude chcieť, zažiť západ slnka na morskej hladine bude jeden z najkrajších zážitkov.

Jadranské more si Vás získa svojou priezračnou čistotou, ktorá na niektorých miestach siaha až do hĺbky 56 metrov, kde môžete sledovať z paluby lode rozmanitý morský život, ktorý Vám Chorvátsko ponúka. Hĺbka mora sa tiahne od severu, kde ju má jadranské more najmenšiu a to 50 metrov. Smerom ja juh Chorvátska hĺbka jadranského mora stúpa a pri ostrove Jakuba dosahuje neuveriteľnú hĺbku 1 300 metrov, ktorá v sebe skrýva svoje záhady.  Teplota mora sa v letných mesiacoch pohybuje od 22 do 27°C. Chorvátske pobrežia sú kamenisté, zriedka pieskové, no kamenisté pláže sa môžu pýšiť svojou čistotou, ktorú si zamilujete od prvého pohľadu.

 

"Veľmi by sme sa chceli poďakovať za profesionálny prístup a ochotu pomôcť pri našich špeciálnych požiadavkách a celkovému zabezpečeniu pohodlia počas našej dovolenky na plachetnici. Všetko bolo riadne pripravene, čo nám dovolenku spríjemnilo. Určite Vaše služby ešte využijeme. Ešte raz veľká vďaka."

- Rodina Zvrškovcová